Eerste Airolube MTB Zomercup een succes! | Airolube
Eerste Airolube MTB Zomercup een succes!
Corona zorgt voor positieve impuls noordelijke mountainbikewedstrijden

Honderden mountainbikers kwamen uit alle windstreken van Nederland naar Noord Nederland. Daar organiseerde de KNWU Noord de Airolube MTB Zomercup, de noordelijke mountainbike competitie. Een succes, zo blijkt na afloop van de zeven wedstrijden. Dit jaar stond er namelijk ondanks, misschien zelfs dankzij, Corona een recordaantal deelnemers aan de startstreep.

Een perfecte timing
De organisatie ging in eerste instantie uit van een serie trainingswedstrijden voor noordelijke mountainbikers. 

Dit veranderde op de vooravond van de eerste wedstrijd. Vlak voor de start werd de organisatie beloond met de Corona  versoepelingen. De Airolube MTB Zomercup wedstrijden waren ineens de enige op de kalender.

Uit heel Nederland
Plots stonden er tijdens de eerste wedstrijd in Dalen ruim 200 deelnemers aan de start. Een uniek moment voor de doorgaans regionale competitie. 

“We zagen inschrijvingen uit Oldenzaal, Alkmaar en Apeldoorn. Er waren zelfs mensen uit Brabant die naar Dalen kwamen om mee te doen”, aldus Ottema van KNWU Noord 

“Dat was voor ons helemaal nieuw. Natuurlijk waren ze van harte welkom.” 

De reden voor de massale deelname ligt volgens Ottema dan ook voor de hand. “Normaal is de kalender gevuld met wedstrijden. Van internationale wedstrijden tot jeugdcompetities. Dit jaar was de kalender bijna leeg. Iedereen wilde wedstrijden rijden. Ook het verplaatsen van de nationale kampioenschappen naar September hielp ons.”

Airolube en de zomercup
Sinds dit jaar is Airolube de nieuwe naamgever van de Noordelijke mountainbike competitie, een logische combinatie zo legt Jorrit Pepping van Airolube uit. “Airolube is een van oorsprong noordelijk merk dat natuurlijke en plantaardige smeermiddelen en reinigingsproducten maakt voor de fiets. 

De ingrediënten voor deze producten betrekken we voor het overgrote deel uit de directe omgeving. Zo maken we gebruik van koolzaad uit Zuidwolde en gebruiken we restproducten van de suikerfabriek in Groningen. 

Een bijdrage leveren aan de regionale offroad competitie voor een merk dat onderhoudsproducten maakt is dan een logische stap.”

Over de prestaties van de afgelopen competitie is Pepping ook zeer te spreken. “Ik wil de zeven organisatoren en de KNWU Noord hartelijk bedanken voor alle inspanningen. Zij hebben het voor meer dan 350 mountainbikers uit heel Nederland mogelijk gemaakt om een wedstrijd te rijden en dat in toch een uitdagende tijd. Als Airolube willen we ook alle vrijwilligers en deelnemers hartelijk danken. Door hun bijdrage hebben ze samen de Airolube MTB Zomercup mogelijk gemaakt.”

 

Airolube 20 september, 2021
Deel deze post
Archief
PTFE. Wat is het?
EN HOE KOMEN WE ER VANAF?