Let’s take care of your bike! | Airolube
Let’s take care of your bike!
In deze blog en video laten we in samenwerking met TalentNED zien hoe jij jouw fiets kunt onderhouden.

Of het nu gaat om de racefiets of de mountainbike je fiets krijgt in de herfst veel te verduren. Zand, modder en nattigheid kunnen ervoor zorgen dat onderdelen sneller slijten. Door je fiets goed te onderhouden heb je niet alleen langer plezier van je fiets, maar haal je ook meer uit jouw volgende rit! In deze blog en video laten we in samenwerking met TalentNED zien hoe jij jouw fiets kunt onderhouden. 

Direct na jouw rit

Stap 1: Spoel vooraf de fiets goed af met de tuinslang en maak een lauwwarm sopje met de Airolube Super Wash of Wash + Protect. Neem de fiets af met een wasborstel van Airolube en reken af met vet en vuil. 

Stap 2: Wanneer het nodig is om de ketting te reinigen spray je deze in met de Airolube Super Degreaser en reinig je deze met behulp van de handige kettingborstel. 

Stap 3: De volgende stap is het smeren van de ketting. Let hierbij op dat de ketting vetvrij en droog moet zijn. Breng de Airolube Chain Wax of de Airolube Chain Oil aan op de ketting en laat dit een halfuurtje inwerken. 

Stap 4: Wil jij jouw fiets showroom ready hebben? Gebruik dan de Airolube Speedwax op het frame en laat jouw fiets stralen!

TalentNED laat jou in deze video zien hoe je eenvoudig jouw fiets kunt onderhouden!

Maandelijks onderhoud

Naast het standaard onderhoud is het verstandig om maandelijks een aantal zaken te controleren. Ook dit zetten we voor jou op een rij! 

Check je bandenspanning: Lekrijden is natuurlijk het laatste wat je wilt tijdens een mooie rit. Controleer daarom maandelijks de bandenspanning. 

Controleer de Tyre Sealer: Wanneer je gebruik maakt van de Airolube Tyre Sealer raden we aan om elke zes weken de Tyre sealer te controleren en indien nodig bij te vullen.  

Bouten en moeren nalopen: Door het intensieve gebruik en het trillen tijdens de rit, kan het zijn dat er af en toe een bout of moer aangedraaid moet worden. Draai de bouten en moeren aan en gebruik indien nodig een van onze montagepasta’s

Wil je meer weten over het onderhouden van je fiets met de producten van Airolube? Bekijk dan onze producten en neem gerust contact met ons op! 

Airolube 19 oktober, 2022
Deel deze post
Archief
Tom Timmermans kiest voor Airolube!