Tom Timmermans kiest voor Airolube! | Airolube
Tom Timmermans kiest voor Airolube!

Tom Timmermans, Belgisch kampioen wegwielrennen, was in 2021 de favoriet bij elites zonder contract voor het Belgisch kampioenschap. Hij veroverde de nationale trui en geniet nog elke dag van deze zege. In dit artikel vertelt Tom meer over zijn passie voor de wielersport en zijn keuze voor Airolube.

Vanaf jongs af aan een passie voor de wielersport

Tom begon al met fietsen zo ongeveer vanaf dat hij kon lopen. “Mijn grootvader, vader en moeder hebben gekoerst en volgen met ontzettend veel passie de wielersport op nauwe voet. Ik nam hun passie op jonge leeftijd over en besloot op mijn tiende al wedstrijden te gaan rijden door heel het land. Elk weekend was ik op wedstrijden te vinden en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd.”

 Het grootste gedeelte van Tom zijn carrière fietst hij bij Team Van Eyck en dat doet hij met ontzettend veel plezier. “Ik fiets inmiddels acht jaar bij Van Eyck en ben zeer content bij deze ploeg. We dagen elkaar op een goede manier uit, hebben ontzettend veel plezier en leven met elkaar mee. We zijn een hecht team dat elkaar de zeges gunt en natuurlijk samen viert!” aldus Tom.

Een zege om niet te vergeten

Eén van die zeges vond plaats op 22 augustus 2021. Tom pakte toen de zege op het Belgisch Kampioenschap wegwielrennen in Bertem na een spannende koers. In de eerste honderd kilometer waren er namelijk veel ontsnappingen met grote namen die voor vuurwerk zorgden, maar ongeveer tien kilometer voor de finish werd het pas echt menens. Tom pakte zijn kans en met succes. Hij noemt het zonder twijfel de mooiste dag uit zijn carrière. Sindsdien rijdt hij zo veel mogelijk in de Tricolore trui. “Het was een geweldige zege en een dag om nooit meer te vergeten. Veel mensen zagen mij als één van de favorieten voor de trui en het hele team gunde mij de overwinning. Ik heb het hoogst haalbare gehaald als elite zonder contract en het rijden in die gekleurde trui is een geweldige ervaring. Ik probeer de trui zo veel mogelijk aan te hebben tijdens trainingen en rijd zo veel mogelijk wedstrijden in de zwart-geel-rode trui. ”


Ik kreeg een aantal producten van Airolube mee om uit te proberen en die vielen direct in de smaak.


Natuurlijke en effectieve producten

Na zijn zege kreeg Tom van één de sponsoren een mooie rondleiding en een Airolube pakket om te proberen. “DEWO Europe is een van de sponsoren van onze ploeg en na het winnen van het kampioenschap nodigden ze mij uit om bij hen op het bedrijf een rondleiding te krijgen. Ik kreeg een aantal producten van Airolube mee om uit te proberen en die vielen direct in de smaak. Niet alleen bij mij, maar ook bij mijn vader die het meeste onderhoud doet aan mijn fiets. Met regelmaat halen we de Airolube Super Wash, Super Degreaser en de Chain Wax uit de kast voor het schoonmaken en smeren van de fiets. Met name in de tijd waarin we nu leven, zijn we ons allemaal bewust dat we duurzame keuzes moeten maken. Hoe fijn is het als je dan een product kunt gebruiken dat natuurlijk en effectief is.”

De plannen voor de komende periode

Ter afsluiting van het interview vroegen we aan Tom wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Hij vertelt: “De komende maanden komen er veel mooie wedstrijden aan en met name de Ronde van Vlaams-Brabant is één om zeker naar uit te kijken. Mijn doel voor de komende periode is om volop te genieten van de trui en natuurlijk zo veel mogelijk zeges daarin te pakken.”


Airolube 27 juni, 2022
Deel deze post
Archief
Hulp bij het halen van jouw goede voornemens
Airolube als geheime kracht