De wereld duurzamer maken, dat doet Airolube


DUURZAME
AMBITIES WAARMAKEN 

Airolube is in 2020 tot stand gekomen vanuit een duurzame en ecologische gedachte. Fossiele ingrediënten uit traditionele onderhoudsproducten vervangen voor hernieuwbare, natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Maar op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is Airolube meer dan alleen maar een goed plantaardig alternatief. 

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid stroomt door onze aderen. Ontdek waar Airolube voor staat:

VErbeteren van
de
conditie van de aarde

schoner drink- en oppervlaktewater

Terugdringen van
de
afvalstapel

Verbeteren van
de
luchtkwaliteit 

veiliger en
gezonder leven 

plant -based

Airolube dringt het gebruik van fossiele en toxische grondstoffen terug.
 
Door gebruik te maken van plant-based grondstoffen zorgen we ervoor dat alle grondstoffen hernieuwbaar zijn. 

Zo voorkomen we uitputting van de Aarde en verminderen we blootstelling van schadelijke stoffen aan mens en natuur.

[re] cycling

Verpakkingen van Airolube zijn op zijn minst recyclebaar. Steeds meer van de verpakkingen worden daarnaast ook gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor slinkt de hoeveelheid plastic afval en zorgen we er samen voor dat de afvalberg niet verder groeit.

Ook zijn wij sinds November 2023 overgestapt op het gebruik van gerecyclede productetiketten . Deze etiketten worden gemaakt van plastic dat opgevist wordt uit de oceanen. Zo helpen we de wereld schoner te maken en krijgt afval een nieuwe bestemming.

UITGESLOTEN GRONDSTOFFEN 

Bij Airolube gebruiken wij geen formules die zware toxische grondstoffen bevatten. Zo zijn al onze formules uitgesloten van het gebruik van PFAS, Microplastics, PTFE, SLS en SLES .   Dit zijn allemaal grondstoffen die bewezen schadelijke effecten hebben aan mens en milieu.

In onze blogs lees je meer achtergronden over deze grondstoffen.

UITSLUITEN VAN GEVARENSYMBOLEN

Wanneer consumenten gevaren kunnen ondervinden met een product dienen er gevarensymbolen op een verpakking te staan. Dit is samen met waarschuwingsteksten en gebruiksaanwijzingen moeten zorgen dat het product veilig gebruikt wordt.

In werkelijkheid worden de veiligheidsaanwijzingen lang niet altijd gebruikt.  Dit kan gaan om huidirritatie, brandbare stoffen, toxische stoffen, milieugevaarlijke stoffen, bijtende stoffen en meer.

Bij Airolube streven wij ernaar om al onze producten super effectief te maken, maar zonder dat deze in aanmerking komen voor een wettelijk gevarenlabel.