Alleen Recyclen is Niet Genoeg | Airolube
Alleen Recyclen is Niet Genoeg
Zo Werk je Samen aan een Duurzame Toekomst!

Onlangs stuitten we op een filmpje van één van onze collega fietsonderhoudsmerken dat ons toch wel een beetje zorgen baarde. Recycling ging namelijk helemaal fout bij een van onze producten! En weet je wat het ergste is? Dit is geen uitzondering, maar schering en inslag voor veel bedrijven. Daarom leek het ons belangrijk om dieper in te gaan op het recyclen van onze verpakkingen. Wat zijn de voorwaarden om een product goed te kunnen recyclen en waarom is nog niet elk merk op koers om recycling van hun verpakkingen als standaard operatie te maken? Buckle up en lees snel verder voor het antwoord!

Recycling: De Sleutel Tot een Duurzamere Toekomst!

Het milieu staat onder enorme druk, energie-uitstoot neemt toe terwijl fossiele grondstoffen uitgeput raken. Daarbij draagt de groeiende consumptie enorm bij aan deze druk. Met name afvalstromen nemen hierdoor toe, waardoor er steeds meer druk komt op de verwerkers. Dit leidt jammer genoeg tot verontreiniging en in sommige gevallen schade aan het milieu. Recyclen en het minimaliseren van afval is hier een belangrijke oplossing voor.

Door materialen zoals plastic en metaal te recyclen, besparen we op het gebruik van grondstoffen zoals aardolie of ijzererts. Dit komt doordat de materialen die al zijn geproduceerd opnieuw gebruikt kunnen worden in een nieuwe productiecyclus. Hierdoor vermindert, niet alleen het verbruik van grondstoffen, maar ook de afvalstromen. Bovendien vraagt het minder energie om gerecyclede materialen te verwerken dan om nieuwe materialen te maken. Recycling is dus een cruciale stap om bij te dragen aan een duurzamere toekomst!

Recycling Draait Om Meer Dan Alleen De Verpakking!

Een veel voorkomend probleem bij merken van traditionele en schadelijke producten, is dat recycling niet genoeg aandacht krijgt. Het recyclen van producten houdt namelijk niet alleen het recyclen van de verpakking in. Zo kan een verpakking nog zo goed recyclebaar zijn, maar wanneer het product zelf schadelijk is voor het milieu of de mensheid, wordt het praktisch onmogelijk om te recycleren. Dit komt doordat schadelijke stoffen door het recyclingproces in het milieu terechtkomen. Daarom is het belangrijk om aan alle voorwaarden voor recyclen te voldoen, waaronder het produceren van een milieu- en installatieveilig product en het gebruik van recyclebare materialen voor de verpakking.


Bij Airolube zijn we vastberaden om samen met jullie te werken aan een duurzamere toekomst. Daarom nemen we ons commitment om producten te ontwikkelen die zowel prestatiegericht als duurzaam zijn, zeer serieus. Recycling, biologische afbreekbaarheid en plantaardigheid zijn allemaal belangrijke factoren die nodig zijn om ons steentje bij te dragen aan een betere toekomst. Check ook onze andere blog als je meer informatie wil hebben over biologisch afbreekbaarheid

Dank je wel voor de aandacht en stay tuned voor meer ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid!


Airogroup B.V., Jorrit Pepping 26 september, 2023
Deel deze post
Archief
Wat is het verschil tussen kettingolie en kettingwax?
En hoe kies ik het juiste smeermiddel.